9 известни паркове в Агра с изображения Стилове в живота | progressivenewsdaily.com

9 известни паркове в Агра с изображения Стилове в живота

Агра, землището на Тадж Махал и бившата столица на великата могъща империя, резонират не само с многобройните великолепни паметници, които докосват града, но и с еднакво великолепни исторически градини и новопостроени паркове, които разкрасяват мястото.

Красиви паркове в Агра със снимки:

Ето списък на най-добрите паркове в Agra, Индия.

1. Paliwal Park:

паркове in agra

Paliwal парк в сърцето на Агра се счита за един от най-добрите градски паркове и се нарежда в списъка на местата за посещение в Агра. Паркът, разположен на площ от около 70 дка, включва голямо разнообразие от дървета и малко езеро, което е отворено за разходка с лодка. По-рано известно като Hewitt Park, то е преименувано в памет на Шри Кришна Дут Паливал, първият финансов министър на Утар Прадеш. Заобиколен от много образователни институти, той е идеалното място за посещения на колежани. Паркът също привлича сутрешни пешеходци и младежи, които се възползват максимално от това да играят различни игри през лятната ваканция.

2. Mehtab Bagh:

паркове-в-Агра-mehtab-Багх

Mehtab Bagh, буквално означаващ, че Moonlight Garden е последната от 11-те градини на Mughal покрай банката на Yamuna. Построена срещу Тадж Махал и Агра Форт, градината с белите си пътеки за мазилки, проветриви павилиони, басейни и фонтани, овощни дървета, растения и храсти, първоначално е създадена, за да осигури идеална гледка към Тадж Махал. След като се разпадна, паркът беше реконструиран през последните години и възстановен до първоначалното си величие, което вече се превърна в идеалното място за възхищение на великия мавзолей.

Виж повече: Увеселителен парк в Коимбаторе

3. Рам Баг:

паркове-в-Агра-RAM-Багх

Разположен само на 5 км североизточно от Тадж Махал е най-старата градина Mughal в Агра, първоначално построена от император Бабур през 1528 г., Рам Баг е първата Персийска градина, създадена, за да представлява идеален ислямски рай. Буквално означаваща "Градина на релаксацията", се смята, че е отстъпление за Бабур от тревогите, че управлява кралство. Градината е оформена от изобилие от водни пътища и фонтани и прави перфектно място за пикник.

4. Dayalbagh Gardens:

паркове-в-Агра-dayalbagh градини

Градините Dayalbagh, разположени на 15 километра от град Агра, са паметник, построен в памет на основателя на "Радха соами Сацанг Движение". В рамките на градината има голям чист бял мраморен паметник, посветен на Шив Дейал Сахиб. Той е висок 110 фута и се насища с величествени колони. Мемориалът представлява вливане на вихраси, джамии, храмове и гурудуари, чиито смесени религии формират основата на проповедите на Шив Дейл Сахиб. Паркът е много посещаван целогодишно, като внушителната архитектурна работа на големия мемориал е най-голямата атракция.

Виж повече: Увеселителен парк в Пуна

5. Shahjahan Park Agra:

паркове-In-Агра-Шах Джахан-градина

Паркът Шах Джахан в Агра е една от многото прекрасни и атрактивни градини на ерата на Mughal. Паркът е буйна растителност и панорамна красота, която му придава почти магическа привлекателност. Заобиколен от чист свеж въздух и богата история, паркът е идеалното място за жителите и туристите да се отпуснат от дневната доза от живота.

6. Тадж Махал Градина:

паркове-In-Агра-Тадж Махал--градина

Градината Тадж Махал, която е благодарна за земята, в която се намира любимия Тадж Махал на Индия, без съмнение е най-популярната от всички градини в град Агра. Красивата градина, построена в персийски стил, има за цел да символизира рай и рай. Със своите перфектно подредени тревни площи и зелена зеленина градината, водеща от главния вход, е толкова привлекателна, колкото самия мавзолей, който привлича хора от далеч и наблизо да се наслаждават на красотата си.

Виж повече: Парк Калкута

7. Природен парк Тадж:

паркове-In-Агра-Тадж-природа-парк

Известна още като Тадж природна разходка, този парк, разположен на 500 метра от Тадж Махал, е осеян с високи пасища, богати на флора и фауна. Паркът осигурява живописен изглед към Тадж Махал във фонов режим, като в същото време обучава посетителите на разнообразните и уникални видове диви животни и растителност, които се намират тук.

8. Делфин Водният свят:

паркове-In-Агра-делфин-вода-парк

Водният парк "Делфин" обещава забавен ден, изпълнен с водни забавления и водни игри. Този увеселителен парк обслужва деца и възрастни с много възможности за развлечения, от които можете да избирате. Паркът е пълен с 2 акра езеро, брега на езерото крайбрежие, спортен комплекс, здравен клуб и дори хотел и вила курорт за страхотна уикенд бягство.

9. Светилище за птици в Сур Саравар:

паркове-In-Агра-сюр-Sarovar-птица светилище

Разположен на около 20 километра от град Агра, това национално светилище за птици е жилище за повече от 100 вида местни и мигриращи птици. Светилището е обхваната от живописно езеро, наречено Кеетам, в което се намират много зимни мигриращи птици. Ако сте любител на птици, това е мястото, което искате да бъдете през зимния сезон.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 84 = 93

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map