Χρήσεις και οφέλη από τον Tulsi (Βασίλειος) Στυλ στη ζωή

Ο Βασιλικός ή ο Τάλσι έχει σεβαστεί και χρησιμοποιείται στην Ινδία για πολύ καιρό, ως τσάι και ως ιατρική ευλογία. Στην Ινδία, είναι κοινή η εύρεση του φυτού Tulsi (Βασίλειος) ως λατρευτός θάμνος ή φυτεύεται σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Είναι γνωστό ότι είναι ένα ιερό φυτό για πολλούς, και λέγεται ότι το Tulsi είναι ένα θεϊκό φυτό που τοποθετείται σε κάθε σπίτι.

Αυτό το ιερό φυτό βρίσκεται σε επαφή και λατρεύεται από τους Ινδουιστές σε κάθε ινδική οικογενειακή μονάδα. Το Tulsi έχει χρησιμοποιηθεί ως τμήμα της Ινδίας για περίπου 5000 χρόνια και είναι διάσημο για τις ανακλαστικές του ιδιότητες του ψυχισμού, του σώματος και της ψυχής. Το Tulasi υπήρξε ευρέως διαδεδομένο στις χώρες της Νότιας Ασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον επιδεινώνεται επιπροσθέτως στη Δύση. Από θρησκευτική άποψη, καθώς και από θεραπευτική άποψη, η Tulsi έχει διαρκή αξία. Στην Αγιουρβέδα, όλοι οι doshas μπορούν να θεραπευτούν με τις ευλογίες αυτού του θεϊκού φυτού.

Χρήσεις And Benefits Of Basil LEAVES

Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του Tulsi είναι πολυάριθμα και τα άτομα επίσης δαγκώνουν ακατέργαστα φύλλα συχνά στο κέρδος. Τα φύλλα του Tulsi παρομοίως ενισχύουν και αναβιώνουν το σώμα ενός άνδρα. Διατηρεί ένα τραγανό ορθολογικό και διευκολύνει την προοπτική. Ο ευλογημένος βασιλικός είναι μια χειροποίητη λύση για πολλές βασικές προσβολές.

Υπάρχουν άπειρα οφέλη από τα tulsi, από τα οποία αυτά που περιγράφονται εδώ είναι τα καλύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα οφέλη στην καθημερινή ζωή για να βελτιώσετε τη ζωή σας και να ενισχύσετε την υγεία σας. Εκτός από την προσευχή και τη λατρεία του φυτού Tulsi, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ινδία που χρησιμοποιούν κάθε μέρος του tulsi για φαρμακευτικές και θεραπευτικές ανάγκες, όπως τα λουλούδια, τα φύλλα, τους σπόρους, το φλοιό, τη ρίζα και τους βλαστούς.

Amazing Basil ή Tulsi Οφέλη και χρήσεις για τα μαλλιά, το δέρμα και την υγεία:

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα θα θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σας σχετικά με τα ισχυρά οφέλη για την υγεία του Tulsi ή του Βασιλείου ή του tulasi. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να διαβάσετε και να είστε καλά ενημερωμένοι για το ίδιο.

Οφέλη για την υγεία:

1. Θεραπεία ασθένεια:

Πάρτε τους πυρετούς σας θεραπευμένους χρησιμοποιώντας Tulsi, λένε εμπειρογνώμονες. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυτό είναι ένας ενεργός μονομάχος ως μικροβιοκτόνος, αντιβακτηριακός, μυκητοκτόνος και αντιβιοτικός παράγοντας. Αμέσως μετά από ιογενείς λοιμώξεις στους βήχες και τα κρυολογήματα, την ελονοσία και τον τυφοειδή, ο Tulsi μπορεί να θεραπεύσει όλα, λένε οι ειδικοί. Μια παρασκευή από τα φύλλα Tulsi μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με σκόνη από κάρδαμο σε μισό λίτρο νερού και να καταναλώνεται κάθε τρεις ώρες την ημέρα για να νικήσει την ασθένεια, λένε ολιστικοί εμπειρογνώμονες.

2. Θεραπεία του διαβήτη:

1

Ο διαβήτης επίσης μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, επειδή υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια και αντιοξειδωτικά στην Tulsi, τα οποία γεννούν το καρυόφυλλιο, την ευγενόλη και την μεθυλενοευγενόλη. Όταν συγκεντρωθούν όλοι, το παγκρεατικό σύστημα φροντίζεται και η απελευθέρωση της ινσουλίνης γίνεται επίσης καλά, γεγονός που καθιστά το πάγκρεας κανονικό, λένε οι ειδικοί. Αυτό βοηθά στην ευαισθησία στην ινσουλίνη και το σάκχαρο του αίματος μειώνεται επίσης σε μεγάλο βαθμό επίσης. όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ο διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

3. Υγιής Καρδιά:

Για μια ευτυχισμένη καρδιά, αφήστε τον Τάλσι να φύγει, λένε οι ειδικοί. Όπως αναφέρθηκε, τα φύλλα του Tulsi έχουν πολλά αντιοξειδωτικά μέσα σε αυτό, και μια ένωση που ονομάζεται eugenol επίσης. Αυτά μαζί συμβάλλουν στη διατήρηση της πίεσης του αίματος στον έλεγχο και η κακή χοληστερόλη στο σώμα μπορεί να μειωθεί επίσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μασήσετε μερικά φύλλα του φυτού Tulsi να φύγουν καθημερινά και με άδειο στομάχι, αυτό θα βοηθούσε.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη από την κατανάλωση τεύτλων

4. Ελεγκτής πίεσης:

Φέρτε κάτω από το άγχος, λένε εμπειρογνώμονες από το μάσημα σε Tulsi φύλλα καθημερινά. Η κορτιζόλη στο σώμα θα πρέπει να διαχειρίζεται και δεδομένου ότι το Tulasi έχει ιδιότητες όπως παράγοντες κατά του στρες, βοηθά στην ηρεμία των νεύρων, τη ρύθμιση της ροής του αίματος και την καταπολέμηση του χάσματος που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

5. Βοηθά να αφαιρέσετε πέτρες νεφρών?

Πέτρες δεν είναι πλέον, το νεφρό είναι ασφαλές όταν έχετε Tulsi φύλλα, λένε επίσης οι γιατροί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυτό είναι διουρητικό από τη φύση του, και όταν τα φύλλα μασούν ή το τσάι του Tulsi καταναλώνεται, μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των λίθων. Η περίσσεια των επιπέδων ουρικού οξέος στο σώμα θα ληφθεί μέριμνα, ο νεφρός θα καθαριστεί και το οξικό οξύ μαζί με τα αιθέρια έλαια στο Tulsi θα βοηθήσουν να μειωθούν και οι άλλοι.

Οφέλη Of Tulsi LEAVES

6. Θεραπεύει τον καρκίνο:

Ο καρκίνος κατά του καρκίνου είναι αυτός που είναι γνωστός ως Tulsi, καθώς έχει πολλές αντι-καρκινογόνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες σε αυτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και είναι καλές για την ανθρωπότητα, ειδικά εκείνες που πάσχουν από καρκίνο του στόματος, λόγω του καπνίσματος του καπνού.

7. Βοηθά να σταματήσετε το κάπνισμα Habbit:

Σταματήστε το κάπνισμα με τη βοήθεια των φύλλων Tulsi. Τα φύλλα είναι ισχυρά με ενώσεις κατά του στρες και βοηθούν να σταματήσουν οι ταλαιπωρίες και οι πόνοι για να καπνίζουν από καιρό καιρό, λένε οι ειδικοί. Η επιθυμία να καπνίσει θα πάει και το Tulsi αφήνει όταν μασηθεί θα δροσίσει το λαιμό, κάπως στις ίδιες γραμμές του τι μελιτζάνες παστίλιες κάνει.

8. Αφαιρεί το πρόβλημα αναπνοής:

Το Tulsi θα βοηθούσε επίσης στην εκκαθάριση της αναπνευστικής οδού και στη διευκόλυνση των αναπνευστικών προβλημάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη της φλεγματικής συμφόρησης του στήθους. Ο βήχας, τα κρυολογήματα και ακόμη και η βρογχίτιδα θα πρέπει να ληφθούν μέριμνα, και με την αφθονία της ευγενόλης και των αιθέριων ελαίων σε αυτό, το Tulsi λειτουργεί ως αντι-αλλεργικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

9. Πυρετός:

Η αποκατάσταση των φυτών tulsi ξεκινά με την ικανότητα των φύλλων να θεραπεύουν πολυάριθμα είδη πυρετού. Λόγω του έντονου πυρετού, ένα αφέψημα των φύλλων ξεχειλίζει με σκόνη από καρδαμό πενήντα πενήντα λίτρα λίτρο νερού αναμεμειγμένο με ζάχαρη και αποστράγγιση μειώνει τη θερμοκρασία. Ο Tulsi είναι επίσης ένας αξιοπρεπής μικροβιοκτόνος ειδικός και ένα απολυμαντικό που προστατεύει το ανθρώπινο σώμα από ένα ευρύ φάσμα ιογενών νόσων.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη για την υγεία του Bergamot

10. Βήχας:

Μια από τις σημαντικές φαρμακευτικές χρήσεις φυλλιδίων tulsi παρομοίως είναι η θεραπεία hack και γρίπη. Προετοιμάζει βλεννογόνο σε βρογχίτιδα και επιθέσεις άσθματος. Ένα αφέψημα των φύλλων με νέκταρ και πιπερόριζα είναι μια βιώσιμη λύση για τη βρογχίτιδα, το άσθμα, τη γρίπη και το παγωμένο. Ένα αφέψημα από φύλλα, σκελίδες και φυσιολογικό αλάτι επίσης καταπραΰνει τη γρίπη. Το νερό που ξεχειλίζει με φύλλα βασιλικού μπορεί να ληφθεί ως ρόφημα εάν πρέπει να εμφανιστεί ένα πονόλαιμο. Μπορείτε επίσης να πλύνετε με αυτό το νερό για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο. Το Tulsi είναι ένας κρίσιμος καθορισμός στη ρύθμιση των σιροπιών και του αποχρεμπτικού.

11. Διαδικασία επούλωσης:

Ο βασιλικός έχει απολυμαντικές ιδιότητες και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ως μέρος της θεραπείας των ελκών, των τεμαχίων και των πληγών που βοηθούν στα οφέλη του βασιλικού. Βοηθούν στη μείωση του μαρτύρου που προκαλείται από ιλαρά, ανεμοβλογιά ,. Ένα μείγμα από φύλλα βασιλικού χυμού και λάδι καρύδας μπορεί να συνδεθεί σε φέτες και πληγές για να δώσει ανακούφιση. Το δάγκωμα ενός φύλλου βασιλικού ή η εφαρμογή του χυμού των φύλλων βασιλικού στο έδαφος που έχει πέσει ή χτυπηθεί από ένα σφάλμα αντισταθμίζει την αγωνία και επίσης τραβάει το δηλητήριο.

12. Καρδιαγγειακές διαταραχές:

Ο βασιλικός ή το tulasi είναι εξαιρετικά χρήσιμος στην καταπολέμηση της καρδιαγγειακής νόσου και των συμπτωμάτων που συνδέονται με αυτό. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Το Tulsi περιέχει επίσης βιταμίνη C και άλλα εχθρικά προς οξειδωτικά, για παράδειγμα, το Eugenol που προστατεύει την καρδιά από τις μη ασφαλείς επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Το Tulsi μπορεί επίσης να μειώσει τον παλμό και ως εκ τούτου είναι χρήσιμο για τους καρδιακούς ασθενείς.

Βασιλικός

13. Οφθαλμική διαταραχή:

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα φύλλα βασιλικού για τη θεραπεία των οφθαλμικών διαταραχών. Ο χυμός βασιλικού είναι μια συναρπαστική λύση για τα πονεμένα μάτια και τη νυχτερινή όραση, η οποία προκαλείται γενικά από την απουσία βιταμίνης Α. Δύο σταγόνες χυμό βασιλικού μπορούν να δουλέψουν για τα μάτια. Ανακουφίζει τον πόνο στα μάτια και μειώνει το άγχος. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει από την επιπεφυκίτιδα και διάφορα θέματα των ματιών που προκαλούνται κυρίως λόγω των βακτηριακών και παρασιτικών ασθενειών με το πλύσιμο των ματιών με απορροφημένο νερό Tulsi καθαρίζει έξω. Τα φύλλα του βασιλικού πηγαίνουν περίπου ως χαλαρωτικά για τα μάτια σας, μέχρι το άγχος που προκαλείται από σπάνιες διαφορές. Το δάγκωμα λίγων φύλλων βασιλικού αποτρέπει τα προβλήματα των ματιών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, για παράδειγμα, εκφυλισμό της όρασης, καταρράκτες και γλαύκωμα. Ο χυμός φύλλων του βασιλικού είναι μια βιώσιμη λύση για πονόλαιμο και νυχτερινή οπτική ανεπάρκεια.

14. Οφέλη από Tulsi Για το δέρμα και τα μαλλιά:

Υπέροχα μαλλιά και δέρμα είναι τώρα δυνατό με φύλλα Tulsi. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φύλλα όταν καταναλώνονται πρώτες θα κάνουν το αίμα καθαρό και καθαρό, και επιστρέφει την χαμένη λάμψη στο δέρμα και το λάμψη στα μαλλιά. Οι κηλίδες, τα σκοτεινά σημεία, η ακμή κλπ. Θα είναι όλα από το παρελθόν και οι αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες θα βοηθούσαν στην πρόληψη των λοιμώξεων του δέρματος, της ακμής και των σπασιμάτων. Ακόμη και τα ringworms και λοιμώξεις όπως το leucoderma επίσης θα ληφθούν μέριμνα όταν η πάστα του Tulsi εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φύλλα tulsi σε λάδι καρύδας και μασάζ τα μαλλιά σας με αυτό, κάνει τα μαλλιά παχιά, μακρά και λαμπερή, ισχυρή επίσης

Δείτε περισσότερα: Turmeric Χρήσεις

Περισσότερα οφέλη από τον Βασίλη ή τον Tulsi:

Το Tulsi είναι γνωστό ότι θεραπεύει και ημικρανίες και πονοκεφάλους, κόλπων και αλλεργιών. Πόνοι στο λαιμό και την αναπνοή θα βρουν επίσης ανακούφιση, και το καλύτερο μέρος είναι ότι ο Tulsi θα πήγαινε και θα τράπηξε το πρόβλημα στο μυαλό του.

Αν δεν θέλετε να μασήσετε τα φύλλα Tulsi, μπορείτε να αγοράσετε τσάι Tulsi και να το έχετε δύο φορές την ημέρα. Τα οφέλη θα είναι τα ίδια και σε ίσο βαθμό. Για όσους από εσάς χρειάζεστε βοήθεια με την αναπνοή, θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε να βυθίσετε τον Tulsi σε ζεστό νερό και να εισπνεύσετε και τους ατμούς του.

Το Tulsi θεωρείται ότι είναι προσαρμοστικό, προσαρμόζοντας τις διακριτικές διαδικασίες στο σώμα και εξουσιοδοτώντας τον οργανισμό να προσαρμόζεται στο αγχωτικό περιβάλλον. Η έντονη μυρωδιά και το στυπτικό είναι τα σφραγίσματά του που θεωρούνται στην Αγιουρβέδα ως «θεραπεία της ζωής» και είναι σίγουρα κατανοητό ότι προχωρά στη διάρκεια ζωής. Είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτών των διαφόρων πλεονεκτημάτων ότι το "θεραπευτικό φυτό Tulsi" λατρεύεται ως θεά στην Ινδία!

Αυτές ήταν οι σημαντικές χρήσεις και τα πλεονεκτήματα γιατί παίρνουμε καθημερινά φύλλα tulsi ή βασιλικού. Αν θα θέλατε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας για το tulsi, μην σκεφτείτε πολύ σχόλιο παρακάτω. Σεβόμαστε τις σκέψεις σας για σας καθώς αγαπάμε να μοιράζεστε μαζί σας.

.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − 50 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map