40 διαφορετικοί τύποι ψαριών στον κόσμο και στις ειδικότητες τους Στυλ στη ζωή

Τα ψάρια είναι μέλη παραφυλετικής ομάδας οργανισμών. Αυτό αποτελείται από ζώα που φέρουν βραγχώδη υδρόβια κρανία με άκρα και ψηφία. Τα περισσότερα από τα ψάρια είναι αγκάθι, χόνδροι, οστεώδη ψάρια και λάμπες. Τα ψάρια είναι εξωθερμικά, δηλαδή ψυχρόαιμα. Τα ψάρια είναι άφθονα στα περισσότερα από τα νερά. Τα ψάρια αποτελούν σημαντική πηγή για τον άνθρωπο παγκοσμίως, κυρίως ως τρόφιμο, επειδή αποτελείται από πολλά μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και πρωτεΐνες καθώς παραμένει σε υδάτινα σώματα. Αυτά εξυπηρετούνται ως θρησκευτικά σύμβολα.

Αναπνέουν μέσω των βράγχων, που εξυπηρετεί την ίδια λειτουργία με τους πνεύμονές μας. Τα οστεώδη ψάρια έχουν μόνο ένα απλό. Το ψάρι έχει κυκλοφορικό σύστημα κλειστού βρόχου. Είναι μια παμφάγα ομάδα επειδή τρέφονται με φυτά και άλλα μικρά θαλάσσια ζώα των υδάτινων σωμάτων. Τα ψάρια απελευθερώνουν αζωτούχο και αμμωνιακό. Τα ψάρια αναπαράγονται ιδιαίτερα στη στήλη ανοιχτού νερού μόνο. Τα αυγά έχουν μέση διάμετρο μόνο ενός χιλιοστού.

Ρίξτε μια ματιά σε κάποια από τα είδη των ψαριών που είναι αρκετά κοινά σε όλο τον κόσμο. Είναι όλα μοναδικά αλλά μοιράζονται την ομορφιά της ύπαρξης ενός.

Τύποι ονομάτων ψαριών που είναι κοινά σε όλο τον κόσμο:

Μερικές από τις ευρείες ποικιλίες ψαριών που είναι διαθέσιμες στον κόσμο είναι οι εξής:

1. Σιαμαίος Καταπολέμηση Ψαριών:

Τύποι of fishes 1

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία των σιαμαίων ψαριών είναι γνωστή ως betta splendens.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτά τα ψάρια ταξινομούνται στην κατηγορία betta. Είναι ένα ψάρι ενυδρείου. Ανήκει σε οικογένεια οικογένειας Gourami. Άλλα ονόματα αυτού του ψαριού είναι pla-kad και trey krem. Μπορούν να ανακατευτούν με άλλα ψάρια. Το μήκος του σώματος των ψαριών είναι επτά εκατοστά και εμφανίζεται σε χρώματα κόκκινου, πράσινου, αδιαφανών, αλμπίνο, πορτοκαλί, κίτρινου και μπλε κλπ..

Διάρκεια ζωής:

Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι μόνο 2 χρόνια. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι περίπου 23 μοίρες έως 27 μοίρες.

2. Κοινός Κυπρίνος:

Τύποι of Fish in India Common Carp

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του κοινού κυπρίνου είναι cyprinuscario. Αυτό το είδος ψαριού βρίσκεται σε μια φανταστική λίμνη φαράγγι, στη λίμνη Μοχάβε, στη θάλασσα του Άραλ και σε άλλα μέρη.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στο cyprinus. Η μάζα σώματος αυτού του ψαριού είναι περίπου 2-14 χιλιόγραμμα. Αυτά καλλιεργούνται σε λίμνες γλυκού νερού. Κυρίως βρίσκονται σε υδάτινα σώματα στην Ασία και την Ευρώπη. Μπορούν να ανεχθούν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Αυτά είναι παμφάγα. Μπορεί να βάλει έως και 300.000 αυγά σε ένα μόνο ωοτοκία. Αυτό το ψάρι λαμβάνεται ως τρόφιμο από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής του κοινού κυπρίνου είναι μέχρι 47 χρόνια.

3. Χρυσόψαρο:

Τύποι of fishes 3

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του χρυσόψαρο είναι Carassius auratus. Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Carassius. Βρίσκεται κυρίως στη λίμνη της Γιούτα.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι ένα ψάρι ενυδρείου. Αυτή η ιθαγενής ψαριών είναι στην Ανατολική Ασία. Ήταν εξημερωμένη στην Κίνα και οι φυλές αργότερα έχουν αναπτυχθεί. Το μέγεθος αυτού του ψαριού είναι 19 ίντσες.

Το χρυσόψαρο έχει μια ικανότητα ισχυρών μαθησιακών, κοινωνικών δεξιοτήτων μάθησης. Οι χρυσόψαρες είναι ασταθής. Τρέφονται με έντομα και φυτά. Τα αυγά χρυσόψαρα εκκολάπτονται μέσα σε 48-72 ώρες.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής των χρυσών ψαριών είναι περίπου 30 χρόνια. Δεν το έχουμε δει όλοι?

4. Όσκαρ:

Τύποι of fishes 4

Επιστημονικό όνομα: Το επιστημονικό όνομα του Oscar είναι Astronotusoscellatus. Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Astronotus. Άλλα ονόματα του Όσκαρ είναι τίγρης Όσκαρ, μαρμάρινα κιχλίδες και κιχλίδες βελούδου.

Οικογένεια και ιστορία:

Τα είδη αυτά βρίσκονται στη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Θεωρείται ψάρια ενυδρείου. Το μήκος σώματος του Οσκαρ είναι περίπου 36 εκατοστά και η μάζα του σώματος είναι 1,4 κιλά. Αναπτύσσονται γρήγορα και είναι σαρκοφάγα.

Διάρκεια ζωής: Αυτά έχουν εδαφική συμπεριφορά. Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 10-13 χρόνια.

5. Wels Catfish:

Τύποι of fishes 5

Επιστημονικό όνομα:

Το επιστημονικό όνομα του γατόψαρο Wells είναι το Silurusglanis. Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Silurus. Καλείται επίσης σαν κοκκινόψαρο.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό το ψάρι βρίσκεται κυρίως στη λίμνη της Κωνσταντίας. Αυτά βρέθηκαν επίσης σε λεκάνες της Βαλτικής, Μαύρης και Κασπίας Θάλασσας. Το μέγεθος αυτού του ψαριού είναι περίπου 13 πόδια που είναι 4m. Το μέγιστο βάρος είναι περίπου 400kg. Αυτά βρίσκονται κυρίως σε χώρους γλυκού νερού. Τρέφονται με άλλα ζώα που ζουν σε υδάτινα σώματα.

Χρήση: Αυτά λαμβάνονται ως τρόφιμα από τον άνθρωπο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής αυτών των ψαριών είναι περίπου 60 χρόνια.

6. Zander:

Τύποι of fishes 6

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Zander είναι ο Sander Lucioperca.

Οικογένεια και ιστορία:

Τα ψάρια αυτά ταξινομούνται στην κατηγορία Sander. Βρίσκεται κυρίως στο Aral Sea και στη λίμνη Constance. Καλείται επίσης ως τσουγκράνα. Είδη ιχθύων ψαριών από γλυκά ύδατα και υφάλμυρα ενδιαιτήματα στη δυτική Ευρασία.

Χρήση: Τρώγεται από τον άνθρωπο και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η μάζα του σώματος είναι 20 κιλά. Αυτά τα ψάρια μπορεί να είναι υβριδικά.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής αυτού του είδους ψαριών είναι συνήθως πολύ μικρότερη.

7. Ευρωπαϊκή ευρωπαϊκή γλώσσα:

Τύποι of fishes 7

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του ευρωπαϊκού λαβρακιού είναι Dicentrarchuslabrax.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Dicentrarchus. Πρόκειται κυρίως για ωκεάνια ψάρια. Αυτά παρατηρούνται και στα υφάλμυρα και γλυκά νερά. Είναι επίσης γνωστή ως θαλάσσιο χορό. Αυτά διατίθενται στο εμπόριο από το loup de mer, robalo, spigola, brinzino, μεσογειακό λουκάνικο και Branzino. Θεωρείται ως επιτραπέζιο ψάρι. Είναι κυρίως νυχτερινός κυνηγός και τροφοδοτεί μικρά ψάρια όπως καρκινοειδή, κεφαλόποδα και πολυχαιτια.

Διάρκεια ζωής: Έχει διάρκεια ζωής περίπου 25 ετών.

8. Northern Pike:

Τύποι of fishes 8

Επιστημονικό όνομα: Είναι γνωστό απλώς ως λούτσος στη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιρλανδία και ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οικογένεια και ιστορία:

Τα ψάρια αυτά ταξινομούνται στην ταξινόμηση Esox. Θεωρείται ως σύμβολο της Βόρειας Ντακότα. Ιδρύεται στη λίμνη Φορτ Πέκ, στη λίμνη Γιώργος και στη λίμνη των δασών και πολλά άλλα. Τρέφονται με μεγάλη λεία ζώα που ζουν σε υδάτινα σώματα.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 7 χρόνια σε άγρια ​​κατάσταση.

9. Fish Sword:

Τύποι of fishes 9

Επιστημονικό όνομα:

Η επιστημονική ονομασία του σπαθιού είναι το Xiphias gladius.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση του Ξιφία. Οι ξιφίες είναι γνωστές ως broadbills σε ορισμένες χώρες. Αυτά μεταναστεύουν από το ένα μέρος στο άλλο και βρίσκονται κυρίως σε τροπικά και εύκρατα μέρη του Ινδικού Ωκεανού, του Ειρηνικού Ωκεανού και του Ατλαντικού Ωκεανού. Βρίσκονται κάτω από το βάθος των 550μ. Φτάνουν σε μήκος 9,8 πόδια και μάζα 650 κιλών. Ονομάζεται ξιφία επειδή έχει ένα ξίφος σαν δόρα για να σκοτώσει το θήραμα και να το κάνει πιο εύκολο να φάει. Αυτοί είναι ζωηροί μαχητές.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Είναι κυνηγημένος από ανθρώπους και λαμβάνεται ως τροφή και ζει για περίπου 9 χρόνια.

10. Tench:

Τύποι of fishes 10

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Tench είναι Tincatinca. Ο Tench ονομάζεται Schlei στη Γερμανία. Τα ψάρια αυτά ταξινομούνται σε υψηλότερη ταξινόμηση της Tinca. Βρίσκεται κυρίως στη λίμνη της Κωνσταντίας και στη λίμνη Garda. Βρίσκεται κυρίως σε φρέσκο ​​και υφάλμυρο νερό μόνο.

Οικογένεια και ιστορία:

Είναι μέλος της οικογένειας του cyprinid. Η οικογένειά του είναι πιο εμφανής στην Ευρασία και τη Δυτική Ευρώπη. Βρίσκεται ακόμη και στη λίμνη Baikal. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πόροι για τις επαναλήψεις για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιείται για καλύτερη οικονομία.

Διάρκεια ζωής: Ζει μέχρι 15 χρόνια και μπορεί να ζήσει για 30 χρόνια σε αιχμαλωσία.

11. Ατλαντικός γάδος:

Τύποι of fishes 11

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του γάδου του Ατλαντικού είναι η Gadusmorhua. Είναι γνωστό ως βεντοπελαγικός. Κατατάσσεται στην κατηγορία Gadus.

Οικογένεια και ιστορία: Είναι μέλος της οικογένειας των Gadidae. Βρίσκεται ευρέως στον Βισκαϊκό Κόλπο, βόρεια του Αρκτικού Ωκεανού, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας κλπ. Μπορεί να μεγαλώσει μέχρι 2 μέτρα μήκος και η μάζα του σώματος είναι 96 κιλά.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Χρησιμοποιείται ευρέως από τους ανθρώπους. Εμπορικώς ονομάζεται γάστρα ή μπακαλιάρος. Η διάρκεια ζωής του γάδου είναι περίπου 25 έτη. Επιτυγχάνει σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ των δύο και των τεσσάρων ετών. Το χρώμα τους θα ποικίλει από καφέ σε πράσινο.

12. Σκόρδα του Ατλαντικού:

Τύποι of fishes 12

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του σκουμπριού του Ατλαντικού είναι το Scomberscombrus. Είναι ταξινομημένο στην κατηγορία scomber.

Οικογένεια και ιστορία: Αυτές βρίσκονται και στις δύο πλευρές του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Τα είδη του σκουμπριού του Ατλαντικού ονομάζονται σκουμπρί ή σκουμπρί της Βοστώνης. Σχεδόν δέκα είδη μιας οικογένειας αλιεύτηκαν στα βρετανικά ύδατα. Αυτό το ψάρι μεταναστεύει προς την ακτή για τη διατροφή μικρών ψαριών και γαρίδων το καλοκαίρι. Δημιουργεί μεγάλα σχολεία κοντά στην επιφάνεια των κρύων και εύκρατων περιοχών ραφιών. Μετακινούνται στην ακτή όταν οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται μεταξύ 11-14 βαθμών.

Διάρκεια ζωής και χρήση: Η διάρκεια ζωής του σκουμπριού είναι περίπου 20 χρόνια. Θα γίνει το καλύτερο φαγητό για τους ανθρώπους.

13. Κοινή Bream:

Τύποι of fishes 13

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Common Bream είναι το Abramisbrama. Είναι ευρέως γνωστό ως τσιπούρα κυπρίνος, χάλκινο τσιπούρα, τσιπούρα γλυκού νερού και τσιπούρα αμπράμι.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Abramis. Ανήκει σε οικογένεια Cyprinidae. Βρίσκεται στη λίμνη Aral και στη λίμνη Constance. Το μήκος της τσιπούρας είναι περίπου 30-55cm και η μάζα είναι περίπου 2-4kg. Το εγγεγραμμένο μήκος είναι 0cm και το βάρος είναι 9,1kg. Πρόκειται για παμφάγα. Τρώει προνύμφες και πλαγκτόν της θάλασσας. Γενικά, γεννούν τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Αυτό το είδος ψαριού χρησιμοποιείται τόσο για σκοπούς αθλητισμού όσο και για εμπορικούς σκοπούς και ζει για περίπου 29 χρόνια.

14. Basa Fish:

Τύποι of fishes 14

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του ψαριού basa είναι το Pangasiusbacourti. Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Pangasius.

Οικογένεια και ιστορία:

Αυτό είναι το είδος γατόψαρο. Ανήκει σε μια οικογένεια των Pangasildae. Ο ντόπιος της βασίδας βρίσκεται στις λεκάνες Chao Phraya και Mekong στην Ινδονησία. Αυτά είναι ετικέτα στην Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική ως basa, panga, swai και bocorti κλπ. Το σώμα των ψαριών basa θα είναι βαρύ και σκληρό. Το μήκος του σώματος είναι 120 εκατοστά. Τρέφονται με φυτά. Αναφέρονται στην εποχή των πλημμυρών τον Ιούνιο, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 5 εκατοστά.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Χρησιμοποίησε ως κατεψυγμένο φαγητό σε ορισμένες χώρες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και είναι ένα ποτάμι ψάρια και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

15. Ευρωπαϊκό ψάρι:

Τύποι of fishes 15

Επιστημονικό όνομα: Η επιστημονική ονομασία των ευρωπαϊκών ψαριών είναι η Percafluviatilis. Είναι γνωστό ως κόκκινο πέρκα πτερύγιο, αγγλική πέρκα, και πέρκα. Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση της Κίτρινου.

Οικογένεια και ιστορία: Αυτά εμφανίζονται στη βόρεια Ασία και την Ευρώπη. Το μήκος του σώματος των ψαριών θα είναι 60 εκατοστά και το βάρος θα είναι 2,8 κιλά. Το μπακαλιάρο καταλαμβάνει το αυγό στο τέλος του μήνα Απρίλιο και αρχές Μαΐου σε μονάδες νερού. Τα αυγά μεταναστεύουν μέσω πτηνών σε άλλα νερά, καθώς τα αυγά παραμένουν στα πόδια του πουλιού.

Διάρκεια ζωής: Αυτά είναι κυρίως τα ψάρια ενυδρείων και ζουν εδώ και πάνω από 22 χρόνια.

Δείτε περισσότερα: Διαφορετικοί τύποι συνταγών ψαριών

16. Πουλιέρα ουράνιου τόξου:

Τύποι of fishes 16

Επιστημονικό όνομα: Η επιστημονική ονομασία αυτού του τύπου ψαριών είναι η ιριδίζουσα πέστροφα (Oncorhynchus mykiss). Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Oncorhynchus.

Οικογένεια και ιστορία: Αυτά είναι είδη σολομοειδών. Εκπροσωπείται ως σύμβολο Ουάσινγκτον. Βρίσκεται το Φλάμπινγκ Φαράγγι Φρεντ, η λίμνη Watuga και η λίμνη Μοχάβε και πολλά άλλα. Ζουν σε ωκεανούς για δύο-τρίτο χρόνο και μετακινούνται σε ωοτοκίες. Τα σπέρματα αυτών των ψαριών ονομάζονται κεφαλές χάλυβα. Η μέγιστη μάζα ενός σώματος είναι περίπου 9 κιλά.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Εισάγεται ως τρόφιμα και αθλητισμός για σχεδόν 45 χώρες στον κόσμο. Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως περίπου 11 χρόνια και είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

17. Ocean Sun Fish:

Τύποι of fishes 17

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Ocean sunfish είναι η Molamola. Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του mola.

Οικογένεια και ιστορία: Είναι το βαρύτερο οστεώδες ψάρι στον κόσμο. Η δίαιτα Sunfish αποτελείται κυρίως από μέδουσες. ο λόγος είναι ότι είναι διατροφικά κακή. Αυτά θα γίνουν τρόφιμα για τους θηρευτές, όπως ένα λιοντάρι θάλασσας, δολοφόνος ψάρια κ.λπ. Αυτά είναι ιθαγενή σε τροπικά νερά και εύκρατα σε κάθε ωκεανό στον κόσμο. Θα κολυμπήσουν μέχρι και 26 χλμ. Την ημέρα.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Τα πικάντικα πιάτα μπορούν να γίνουν από κοκκινόψαρο και συνήθως ζουν για περίπου 10 χρόνια σε αιχμαλωσία, ενώ η διάρκεια ζωής τους στο φυσικό τους περιβάλλον δεν είναι γνωστή.

18. Fish Blob:

Τύποι Of Sea Fish Blob Fish

Επιστημονικό όνομα: Η επιστημονική ονομασία του blobfish είναι Psychroulutesmarcidus.

Οικογένεια και ιστορία: Τα ψάρια ταξινομούνται στην κατηγορία των Pdychrolutes και είναι ψάρι βαθέων υδάτων. Είναι μέλος της οικογένειας Psychroulutidae. Βρίσκεται στα θαλάσσια ύδατα της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Τασμανίας. Το μήκος του blobfish είναι συνήθως μικρότερο από 30 cm. Ζουν σε βάθη μεταξύ 600 και 1200 μ. Τρέφεται με καρκινοειδή.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής τους δεν καθορίζεται.

19. Μπλε Ψάρια:

Τύποι of fishes 19

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του bluefish είναι Pomatomussaltatrix.

Οικογένεια και ιστορία:

Τα ψάρια αυτά ταξινομούνται στην ταξινόμηση της Πομάτου και ανήκουν σε οικογένεια Pomatomidae. Η λίμνη IIIawarra, η Μαύρη Θάλασσα και η λίμνη Macquarie είναι τα μέρη για να δείτε αυτό το ψάρι. Είναι θαλάσσια πελαγικά ψάρια που βρίσκονται σε εύκρατα και υποτροπικά ύδατα. Είναι επίσης γνωστή ως ραφή στην Αυστραλία. Το Bluefish είναι μέτρια αναλογικά ψάρια με διχαλωτή ουρά. Το μήκος του σώματος κυμαίνεται από 20 έως 60 cm και η μάζα του σώματος θα είναι 14 kg. Ζουν σε ομάδες και είναι γρήγοροι κολυμβητές.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής αυτού του ψαριού είναι περίπου 9 χρόνια.

20. Doctor Fish:

Τύποι of fishes 20

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του ιχθύος είναι το Garrarufa.

Οικογένεια και ιστορία: Κατατάσσεται στην κατάταξη της Garra. Άλλα ονόματα των ιατρικών ψαριών είναι τα οστά, τα ψάρια kangal και τα ψάρια. Τα είδη εκτρέφονται στα τουρκικά ποτάμια συστήματα.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Αυτά χρησιμοποιούνται σε θεραπεία σπα για τους ασθενείς με δερματική νόσο για να θεραπεύσουν την ψωρίαση. Εμφανίζονται σε λεκάνες ποταμών της Κεντρικής Μέσης Ανατολής και του βόρειου τμήματος της Συρίας, της Τουρκίας, του Ομάν, του Ιράν και του Ιράκ. Αυτό το είδος ψαριού ζει για περίπου 6-7 χρόνια.

Δείτε περισσότερα: Διάφορα είδη ψαριών

21. Ψάρια Zebra:

Τύποι of fishes 21

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία των ψαριών ζέβρας είναι το Danio rerio.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσει στην ταξινόμηση του danio. Βρίσκεται σε τροπικά γλυκά ύδατα και ανήκει στην οικογένεια μικροοργανισμών της τάξης Cypriniformes. Είναι μητρική από την περιοχή των Ιμαλαΐων. Είναι ένα δημοφιλές ψάρι ενυδρείου. Πωλείται υπό την εμπορική ονομασία zebra danio. Χρησιμοποιείται ευρέως ως πρότυπος οργανισμός στην επιστημονική έρευνα. Είναι το πρώτο σπονδυλωτό που κλωνοποιεί. Βρίσκεται σε περιοχές όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, η Βιρμανία και το Πακιστάν. Αυτά εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές των Γάγγη. Αυτά είναι παμφάγα. Σημαίνει ότι η λεία τους περιλαμβάνει πλαγκτόν φυτό και ζωολογικό κήπο. Αυτά φαίνονται στο ενυδρείο.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως 5,5 χρόνια και παρουσιάζει σημάδια γήρανσης με την πάροδο του χρόνου.

22. Sand Steenbras:

Τύποι of fishes 22

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία της άμμου Steenbras είναι Lithognathusmormyrus.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Lithognathus. Είναι θαλάσσιο ψάρι και ανήκει σε οικογένεια Σπαρίδων. Βρίσκεται σε ρηχά νερά στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό από τη Γαλλία μέχρι τη Νότια Αφρική. Παρατηρείται ακόμη και στην Ερυθρά Θάλασσα και στις ακτές της Μοζαμβίκης στον Ινδικό Ωκεανό. Το μήκος του σώματος θα είναι περίπου 55 cm και το βάρος θα είναι περίπου 1 kg.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής τους δεν είναι ακόμη γνωστή.

23. Νείλος Τιλάπια:

Τύποι of Fish in India Nile Tilapia

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Νείλου tilapia είναι Oreochromis niloticus.

Οικογένεια και ιστορία:

Βαθμολογείται στην κατηγορία Ορεοχρώμης. Βρίσκεται στη λίμνη Βικτώρια. Η μητρική της προέρχεται από την Αφρική και τη Γκάμπια. Καλείται επίσης ως τυλάπια μάνγκο. Το μήκος του σώματος θα είναι 6ο cm και θα ζυγίζει μέχρι 4,3 κιλά. Πρόκειται για παμφάγα. Τροφοδοτεί τόσο το πλαγκτόν όσο και τα επιβλαβή αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα, την αμμωνία και το υδρόθειο. Το κόκκινο υβρίδιο λαμβάνεται ως plathaptim στην Ταϊλάνδη. Σημαίνει ότι πρόκειται για ψάρι ροδιού ή ψάρι ρουμπινιού. Σε διαφορετικούς τύπους ψαριών στην Ινδία, θα είναι ένα.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως για 9 χρόνια.

24. Επίπεδη γκρι κοτσάνι:

Γλυκό νερό Fish List Flathead Grey Mullet

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του γκρίζου κελαριού είναι ο Mugil Cephalusi. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο διαφόρων τύπων ψαριών γλυκού νερού.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Mugil. Βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και στη λίμνη Awoonga. Βρίσκεται σε παράκτια τροπικά και υποτροπικά ύδατα παγκοσμίως. Το μήκος του σώματος είναι περίπου 30-75 εκατοστά. Είναι γνωστή ως κοκκινοσκουφίτσα, γκρι κοκκινοσκουφίτσα, μαυροκέφαλο, κολοκυθάκι και γαϊδουράγκαθο. Τρέφονται με άλγη στο γλυκό νερό.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Είναι ένα ειδικό φαγητό για τον άνθρωπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Αίγυπτο, είναι αλατισμένο, αποξηραμένο και τουρσί για να κάνει feseekh. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 11-16 χρόνια.

25. Ευρωπαϊκό χέλι:

Τύποι of fishes 25

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του ευρωπαϊκού χελιού είναι η Ανγκουίλα Ανγκουίλα.

Οικογένεια και ιστορία:

Κατατάσσεται στην υψηλότερη ταξινόμηση των Anguillidae. Είναι ένα ψάρι σαν το φίδι και τα καταδρομικά ψάρια. Το μήκος του σώματος φτάνει μέχρι 1,5 m και σπάνια φτάνει το 1 m. Η μάζα του σώματος θα είναι 3,6 kg.

Χρήση και διάρκεια ζωής: Τρώγεται από τον άνθρωπο ως πηγή πλούσιας τροφής. Τα είδη του είναι εξαφανισμένα και ζουν για περίπου 60 χρόνια.

26. Neon Tetra:

Τύποι of fishes 26

Επιστημονικό όνομα: Επιστημονική ονομασία του Neon tetra είναι Paracheiodoninnesi.

Οικογένεια και ιστορία: Κατατάσσεται στην ταξινόμηση του Paracheirodon. Πρόκειται για ψάρι γλυκού νερού που ανήκει σε οικογένεια οικογένειας characin. Η μητρική του είναι στα μαύρα νερά. Βλέπει σε ορισμένες χώρες όπως το Περού και τη Βραζιλία κλπ. Τα τετράδια είναι παμφάγα. Διατηρείται στην ίδια δεξαμενή, καθώς η επιπωματική επίδραση είναι ευχάριστη όταν κολυμπούν γύρω από τη δεξαμενή.

Διάρκεια ζωής: Είναι ψάρια ενυδρείου και ζει για περίπου 5 χρόνια.

Δείτε περισσότερα: Διαφορετικοί τύποι τατουάζ ψαριών

Ψάρια που μπορείτε να μαγειρέψετε:

Ενώ υπάρχουν διάφορα είδη ψαριών στο υδάτινο οικοσύστημα, δεν είναι όλα κατάλληλα για το μαγείρεμα. Οι γιατροί συστήνουν να τρώγονται ψάρια τρεις φορές την εβδομάδα για να κάνουν τα καλύτερα των θρεπτικών συστατικών τους. Οι μύδια, τα στρείδια, οι αστακοί, οι γαρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και η υπερβολική πρόσληψη αυτών των ψαριών δεν θεωρείται ασφαλής. Εδώ είναι τα ασφαλέστερα στοιχήματα.

1. Σολομός:

Τα ψάρια σολομού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3. Το Ωμέγα 3 είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης.

2. Τόνος:

Ο τόνος είναι ένα άλλο είδος ψαριού που είναι πλούσιο σε ωμέγα 3. Είναι ιδιαίτερα καλό για τις έγκυες γυναίκες και το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ζωικής πρωτεΐνης.

3. Σαρδέλες:

Τα ψάρια, γενικά, έχουν ωμέγα 3 σε αυτά που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης και επίσης κάποιων καρκίνων. Το DHA και το λιπαρό οξύ στο Tilefish θα θρέψουν τον εγκέφαλο και είναι μια υγιεινή επιλογή να συμπεριληφθεί στη διατροφή σας.

4. Γάδος:

Ο γάδος είναι μια καλή πηγή καρδιακά υγιεινών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη και βιταμίνη Β-12. Είναι διαθέσιμο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους ζυγίζει οπουδήποτε από 1,5 έως 100 λίβρες. Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν τα μάγουλα και τη γλώσσα ως νοστιμιές.

5. Τόνος:

Ο κονσερβοποιημένος τόνος έχει χαμηλότερα επίπεδα υδραργύρου από τις μπριζόλες τόνου και το σούσι και δύο γεύματα με κονσέρβα την εβδομάδα είναι ωραία για το σώμα. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε κονσέρβες λευκού τόνου και θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση κονσερβοποιημένου ελαφρού τόνου. Ο λόγος για τον οποίο είναι κακός είναι λόγω των υψηλών επιπέδων υδραργύρου σε αυτά. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων αυτών των υψηλών ψαριών και οστρακοειδών υδραργύρου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στο ανθρώπινο σώμα. Σε ένα έμβρυο ή σε ένα μικρό παιδί, αυτό μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

10 καλύτερα ψάρια ενυδρείων και οι ειδικότητες τους:

Εάν το ενυδρείο είναι η πρώτη σας φορά, εδώ είναι μερικά από τα ψάρια που μπορείτε να επιλέξετε για αυτό.

Προσοχή: μερικά από αυτά έχουν υπερδυνάμεις!

1. Ψάρια χρυσού:

Τα χρυσά ψάρια έρχονται σε πολλές ποικιλίες μεγεθών και χρωμάτων. Η προτιμώμενη επιλογή από πολλούς είναι η πιο φημισμένη ποικιλία με φυσαλίδες κεφαλές και φουσκωμένες ουρές. Είναι υπέροχα για αρχάριους που έχουν ένα μη θερμαινόμενο ενυδρείο. Αυτά τα ψάρια προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 62-74 βαθμών Φαρενάιτ. Η υπερδύναμή τους είναι ότι γερνούν πιο αργά και ζουν περισσότερο όταν φροντίζονται καλά.

2. Tetras αίματος:

Αυτός ο τύπος ψαριού έχει ασημένιο σώμα και απαλλάσσει τα πτερύγια που είναι εντυπωσιακά. Ζουν έως 10 χρόνια και είναι πολύ δραστήριοι. Συνήθως προτιμά να ζει σε μια ομάδα και είναι σχεδόν πάντα ειρηνικό. Είναι αλλοιωμένα ψάρια όταν φυλάσσονται μεμονωμένα. Συνήθως κρύβονται και τείνουν να μένουν μακριά από το σχολείο όταν είναι άρρωστοι. Η ειδικότητά τους είναι ότι πηδούν υπερβολικά, οπότε θυμηθείτε να κρατήσετε τη δεξαμενή κλειστή.

3. Λευκό σύννεφο:

Αυτός είναι ένας άλλος τύπος ψαριού που είναι μικρός και ανεχτά χαμηλές θερμοκρασίες. Μερικοί άνθρωποι κρατούν αυτά σε εξωτερικές λίμνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αντέχουν θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 60 βαθμούς Φαρενάιτ. Είναι ένα σκληρό ψάρι που τείνει να ζει στις μεσαίες και ψηλές περιοχές της δεξαμενής. Προτιμούν να ζουν σε μια ομάδα. Μια ιδιαιτερότητα είναι ότι είναι εύκολο να διατηρηθούν και γενικά εμφανίζουν ειρηνικό ταμπεραμέντο.

4. Danios:

Ο Danios είναι ένα είδος ψαριού που απαιτεί μια θερμαινόμενη δεξαμενή. Μια θερμαινόμενη δεξαμενή θα σας επιτρέψει να κρατήσετε πολλές ποικιλίες από αυτές. Αυτό το ψάρι είναι ανθεκτικό και κάνει καλά σε μια ποικιλία συνθηκών και ως εκ τούτου, είναι μια τέλεια πρώτη επιλογή. Ο Δανιός είναι ενεργός και μικρός. Προτιμούν να είναι σε μια ομάδα κοντά στην επιφάνεια του νερού. Το ένα καλό μέρος γι 'αυτούς είναι ότι δεν είναι επιλεκτικοί τρώγοντες και κάνουν καλά με ψάρια νιφάδων.

5. Μαύρη Molly:

Το Black Molly είναι ένα ειρηνικό ψάρι. Είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε μια κοινοτική δεξαμενή με διάφορα είδη ψαριών. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του ψαριού είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε φρέσκο, υφάλμυρο και αλμυρό νερό. Έτσι, μπορείτε να χαλαρώσετε όταν πρέπει να δημιουργήσετε μια δεξαμενή. Αυτά τα ψάρια προτιμούν μια θερμοκρασία που κυμαίνεται από 70 έως 82 βαθμούς Φαρενάιτ.

6. Μαύρη φούστα Tetra:

Η μαύρη φούστα tetra είναι ένα άλλο ειρηνικό ψάρι που πρέπει να διατηρείται σε ένα ζευγάρι ή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτά είναι σκληρά ψάρια και είναι μεγάλοι τρώγοντες. Θα τρώνε κάθε προετοιμασμένο φαγητό. Έχουν την τάση να κολυμπούν στη μέση της δεξαμενής και το μίσος να αντιμετωπίζουν. Βεβαιωθείτε ότι φυλάτε τα φυτά γύρω από αυτά που θα τους επιτρέψουν να κρυφτούν.

7. Kuhli Loach:

Το Kuhli Loach είναι ένα ψαροειδές ψάρι που είναι σκληρό ψάρι το οποίο θα είναι μια μεγάλη προσθήκη στη δεξαμενή σας. Είναι ένας κάτοικος που είναι μοναδικός στο ότι κρύβεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως παρατηρήσετε ότι οι σήραγγες κάτω από το χαλίκι ή κρύβονται σε μια σπηλιά. Θα είναι λοιπόν καλή ιδέα να προσφέρετε κρύβους για αυτό το ψάρι. Η ειδικότητα αυτού του ψαριού είναι ότι κρατούν τη δεξαμενή καθαρή τρώγοντας τα τρόφιμα που πέφτουν από πάνω από το κάτω μέρος της δεξαμενής.

8. Ξίφος:

Αυτά είναι τα ανθεκτικά και μακροχρόνια ψάρια, τα οποία το καθιστούν ιδανικό για αρχάριους. Με μια ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξετε, μπορεί να θέλετε να τα προσθέσετε στη δεξαμενή σας για μια ποικιλία. Η ειδικότητα γι 'αυτούς είναι ότι προσθέτουν κάποιο επίπεδο φωτεινότητας στη δεξαμενή σας και έτσι παραμένουν ελκυστικοί.

9. Betta:

Η Betta έρχεται με ελκυστικό φλας και χρώμα. Αυτός ο τύπος ψαριών στην Ινδία είναι αρκετά κοινός στις δεξαμενές. Συνιστάται να υπάρχει μόνο ένα από τα είδη στη δεξαμενή, διαφορετικά, μπορεί να καταλήξουν να αγωνίζονται μεταξύ τους. Η ειδικότητά τους είναι ότι είναι εξαιρετικοί μαχητές.

10. Πλάκες:

Οι πλάκες είναι ιδανικές για αρχάριους γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Είναι επίσης εκλεκτικά εκτρέφονται για να κάνουν ένα νέο συνδυασμό χρωμάτων. Η ειδικότητά τους είναι ότι σχεδόν πάντα περιέχουν νιφάδες ή αποξηραμένα τρόφιμα. Έτσι, δεν χρειάζεται πραγματικά να σκεφτείτε τι να τα ταΐσετε.

Ένα ενυδρείο είναι μια καλή προσθήκη στο σπίτι σας. Παρόλα αυτά, μερικά ψάρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και ωμέγα 3 για το σώμα. Ενώ μερικά από αυτά είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, τα άλλα είναι γεμάτα με την καλοσύνη των θρεπτικών ουσιών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο για φαγητό και το σωστό για να το συμπεριλάβετε στη δεξαμενή σας.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map